Casa Doina, 130 de ani de istorie celebrați într-un cadru decorat de Floraria Ameli

orhidee cu lumini aranjament inalt

In 2022, Floraria Ameli a fost parte dintr-un proiect special - celebrarea a 130 de ani de la deschiderea restaurantului Casa Doina, o emblema a stilului neo-romanesc in Bucuresti.


Evenimentele speciale sunt o provocare creativa de care ne bucuram de fiecare data. Imbinam detaliile florale cu decoratiuni pentru a respecta intocmai tematica evenimentului, iar rezultatele sunt de fiecare data pe masura.


Colaborarea cu Casa Doina a adus o oportunitate pentru noi, intreaga echipa Ameli, de a imbina istoria restaurantului cu elemente moderne - un mix care reflecta cel mai bine traditia, dar si noutatea adusa de Casa Doina intr-un loc istoric




Tematica evenimentului

 

Celebrarea a 130 de la deschiderea Casei Doina a adus o tematica simpla, dar cu insemnatate: timpul. Sau, mai bine zis, felul in care istoria restaurantului s-a pastrat - de la arhitectura la specific culinar.

Cunoscuta initial drept Bufetul de la Sosea, Casa Doina a fost proiectata pentru a servi drept pavilion al Expozitiei de la Paris din 1890. Cu o arhitectura gandita de faimosul arhitect roman Ion Mincu, localul este finalizat in 1892 si a devenit locul preferat al boierilor romani.



Locul in care numeroase personalitati istorice si-au petrecut timpul si au savurat diferite preparate ale vremi, reuneste numeroase motive etnografice. Astfel, veranda cu cele trei arc si medalioanele de ceramica colorata sunt insotite de inscriptii ale unor podgorii romanesti cunoscute si in prezent: Berbeci, Panciu, Cotnari, Odobesti, Dragasani. Un loc in care timpul chiar a stat in loc, am spune noi.

Si cum am scos in evidenta acest lucru? Folosindu-ne de simbolul timpului - unul care se regaseste si in piese cu iz vintage, dar si moderne. Practic, am folosit obiectul care reflecta si trecutul si viitorul: ceasurile.



Aranjamente florale & decorațiuni speciale

Colaborarea cu restaurantul Casa Doina ne-a adus o oportunitate de a imbina decoratiunile cu poveste cu aranjamentele florale. Ne bucuram ca am avut parte de increderea echipei restaurantului si, astfel, am reusit sa integram tematica evenimentului in toate elementele.

Dar, pentru ca suntem un atelier floral, sa incepem cu cele mai importante detalii: florile folosite.

Celebrarea a 130 de ani de la deschiderea restaurantului au adus o tematica speciala, insa nu ne-am dorit sa avem si o culoare predominanta. Ne-am axat pe simbolurile centrale ale timpului, lasand florile sa creeze un aspect unitar si armonios pentru intreaga incapere.



De data aceasta, am lucrat cu phalaenopsis, hortensie, amarantus, trandafiri, seneccio, querqus, eucalipt, anigozantus - flori care redau eleganta si rafinamentului unui astfel de eveniment.

Totodata, ne-am jucat cu volumele si decoratiunile: de la ceasuri cu forme abstracte, la pampas si un photo corner in care timpul zbura, simbolic, prin cifrele amplasate in jurul ceasurilor. Pentru a integra cat mai bine toate elementele, am folosit si suporturi create special pentru acest eveniment - o legatura in care fiecare obiect a contribuit la crearea unui spatiu inedit si memorabil.




Cum vedem noi rezultatul final? Un joc al timpului: flori cu semnificatie alaturate ceasurilor de diferite modele in aranjamente centrale, care au putut fi admirate pe fiecare masa, atat in interior, cat si in gradina restaurantului, un loc cu o poveste la fel de impunatoare.

 

RELATED ARTICLES

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă rugăm să rețineți că comentariile trebuie aprobate înainte de a fi publicate