Cum sa te bucuri de buchetul de flori cat mai mult timp

Cum sa te bucuri de buchetul de flori cat mai mult timp

Cum să te bucuri de buchetul de flori cât mai mult timp

 

Buchetul de flori este adesea cadoul perfect pentru orice eveniment memorabil. De la zile de naștere la aniversări ale căsătoriei, un buchet de flori bine ales arată cât de mult apreciezi o persoană. Totodată, este mereu un motiv de bucurie să primești flori - schimbă atmosfera unei camere și amintesc de gesturi de politețe și joie de vivre.

Singurul inconvenient al buchetului de flori? Nu rezistă pentru totdeauna.

 

Așadar, fiind un cadou frumos, însă delicat, este recomandat să ții cont de câteva reguli importante pentru a te bucura de buchetul de flori cât mai mult timp. De la temperatura camerei la schimbarea apei - vei găsi toate informațiile necesare pentru îngrijirea florilor în ghidul pe care ți l-am pregătit mai jos.

aranjament floral bujori verdeata cum sa ingrijesti florile cat mai mult timp

 

Taie tulpinile

 

Încă o regula de bază, pe care este recomandat să o aplici chiar din ziua în care ai primit buchetul, este tăierea tulpinilor.

Cu ajutorul unei foarfece de gradină (poți folosi și alte ustensile, însă acest tip este mai ușor de utilizat pentru toate tipurile de flori), taie fiecare tulpină aproximativ un centimentru în unghi de 45 de grade.  De ce este important acest pas? Scurtarea tulpinilor în unghi permite o mai buna absorbție a apei. Totodată, este bine să știi că fiecare floare are particularitățile ei. De exemplu, hortensia se hidrateaza și prin petale, iar zdrobirea tulpinii poate asigura un aport mai bun al cantității de apă de care are nevoie.

Este suficient să repeți această procedură o dată la câteva zile. 

 buchet bujori sfaturi intretinere indelungata flori

Îndepărtează frunzele care ating suprafața apei

 

Dacă vrei să te bucuri de buchetul de flori cât mai mult timp, este bine să îndepărtezi de fiecare dată frunzele care ating apa sau petalele care se pot desprinde. În felul acesta eviți dezvoltarea bacteriilor, iar buchetul tău își va pastra aspectul așa cum iți dorești.

 

Poziționarea buchetului de flori

 

Un buchet de flori poate arăta minunat în orice loc al camerei, însă asta nu înseamnă că ar trebui să fie așezat oriunde. În primul rand, este bine să eviți așezarea lui în lumina directă a soarelui sau lângă o sursă de căldură - acești factori pot duce la deshidratarea florilor.

Totodată, evită să așezi buchetul de flori lângă fructe, deoarece ele elimina în timp mici cantități de gaz etilen care afectează prospețimea plantelor.

Ideal, buchetul de flori ar trebui așezat într-o camera răcoroasă, pentru că aspectul lor să rămână la fel chiar și peste câteva zile.

 

Schimbarea apei și hrănirea plantelor

 

Menținerea unui buchet de flori cât mai mult timp nu este un proces atât de complex pe cât s-ar crede. Tăierea tulpinilor, asigurarea unei temperaturi optime și schimbarea apei pot face că florile să reziste chiar și două săptămâni.

 

De obicei, se recomandă schimbarea apei la doua zile, însă este bine că de fiecare dată să speli și vaza lor și să adaugi hrana potrivită. În cazul în care florile nu sunt însoțite de un plic de hrană specială, poți adaugă o linguriță de zahăr la aproximativ o jumătate de litru de apă. Desigur, poți oricând să ne vizitezi și îți vom oferi cu drag pliculete de hrană pentru buchetele tale.

 cum sa tina florile mai mult buchet flori special ingrijire indelungata

Trucuri mai puțin obișnuite

 

Sfaturile mai puțin obișnuite există în fiecare situație, chiar și atunci când vrei doar să te bucuri de florile primite. De exemplu, poți folosi un suc incolor pentru hrană florilor, într-o concentrație aproximativă de o parte suc, 3 părți apă.

 

Totodată, dacă pentru a evita dezvoltarea bacteriilor, poți încerca să scazi pH-ul apei în care așezi florile. De obicei este recomandat să folosești două linguri de oțet alb la un litru de apă - o soluție simplă, mai ales că oțetul nu lipsește din bucătărie.

O alternativă este acidul citric, însă alegerea cantității potrivite poate fi mai dificilă, recomandarea fiind de 0,35g de acid pentru un litru de apă.

 

Să admiri în fiecare zi buchetul de flori primit este ușor, îngrijirea lor fiind un proces ce nu necesită mai mult de 10 minute în fiecare săptămână.

 

aranjament flori floral roz magenta sfaturi ingrijire flori

RELATED ARTICLES

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă rugăm să rețineți că comentariile trebuie aprobate înainte de a fi publicate